Kjøpsvilkår

Kjøpsbetingelsene er å forenkle forholdet mellom deg som kunde og oss som leverandør av produkter som forhåpentligvis vil bidra til å optimalisere din virksomhet. Bla gjennom menyen for å lese om blant annet levering, når du får gratis frakt, betaling og retur. Hvis du har spørsmålstegn, er det bare å kontakt oss.

Handle på Cowab

Besøksadresse: Ulvedalsvegen 8, 2030 NANNESTAD (ikke lager)
Organisasjonsnummer: 993380407

Når du bestiller fra Cowab AS gjøres avtalen når du mottar ordrebekreftelsen fra oss. Ordrebekreftelsen sendes til den registrerte mailadressen omgående. Om bestillingen trenger mere informasjon, kan behandligstiden bli noe lengre. Vårt mål er å behandle alle ordre innen 4 timer etter at ordren er registrert, dette gjelder kun hverdager mellom 0800 og 1600. Registreres ordre utenom disse tidene, behandles ordren førstkommende arbeidsdag. Bestilte produkter er Cowab sin eiendom til faktura er betalt.
Cowab AS forbeholder seg retten til å tilbakekalle eller kansellere bestillinger dersom varene ikke er lagerførte.

Priser og betalingsmåte

Priser

Våre priser oppgis alltid i norske kroner (NOK) og uten mva. Om du handler som privatperson kan du enkelt endre til inklusive mva på vår nettside. Prisene gjelder inntil annet er oppgitt. For produkter som inngår i en kampanje gjelder alltid prisen under kampanjeperioden. Om kampanjeperioden ikke fremgår er det kunden sitt ansvar å finne ut av kampanjeperioden. Etter at ordren er behandlet kan prisene bare endres når det skjer noe uforutsett f.eks. forandringer i skatter og avgifter, valutaendring, etc, om det er åpenbare feil i prisen kan også dette justeres.

Faktura

Via alle våre salgskanaler kan juridiske personer (Bedrifter, myndigheter etc.) velge å betale via faktura. Det utføres alltid en kredittsjekk ved ønske om faktura, vi forbeholder oss retten til å kreve forskuddsbetaling derkredittskåren ikke er tilfredstillende. Fakturaen sendes separat fra forsendelsen til registrert fakturaadresse og skal være betalt innen 20 dager. Ved sen betaling (etter forfallsdagen) depiteres forsinkelsesrente på 8,5%. Påminnelsesavgift på 60 kr vil også påløpe. Av miljøhennsyn sendes faktura som PDF direkte til bestillers e-post, eller om ønsket kan også EHF velges.
Du velger selv hvordan du vil ha din faktura i sluttrinnet av din betilling på nettsiden.

Kortbetaling

Når du handler via cowab.no har du mullighet til å betale med kort, kun norskregistrerte vil bli akseptert. P.d.d kan du kun betale med Visa og Mastercard. Når du har bekreftet ditt kjøp kommer du til å bli bedt om å skrive inn ditt kortnummer og CVC kode. Transaksjonen skjer via SLL-kryptering, noe som gjør at ingen uten rettigheter kan se dine opplysninger. Transaksjonen håndteres av DIBS by nets. Vår nettside oppfyller kravene PCI DSS og 3D secure. Disse reglene innebærer at vi i Cowab ikke får tilgang til dine kortopplysninger, og kan derfor ikke lagre eller endre på de.

Forskuddsbetaling/forskuddsfaktura

I de tilfellene kunden ønsker å forskuddsbetale sine ordre, håndteres dette via vår kundeservice. Ring 63 94 76 60 så hjelper vi deg gjerne.

Leveringstid og fraktkostnader

For varer som vi har på lageret så er vår leveringstid oftest mellom 4-6 arbeidsdager etter bekreftet bestilling, Leveringen skjer mellom kl. 08.00 og 16.00 og må være til en fysisk adresse og ikke til en postadresse. På ordrebekreftelsen i mailen din så står det en dato for din transport. Manualer og instruksjonsbok sendes med din levering, men kan også finnes på vår nettside.

Alle leveringer fra Cowab er standardleveringer som innebærer at varene leveres på gateplan. Trenger du hjelp til å få varene inn kan du kjøpe denne tilleggstjenesten. Kontakt vår kundeservice for priser og bestilling.

Alle leveringer skjer med ColliCare og alle transporter skjer i henhold til Incoterms 2010 og våre fraktvilkår følger DAP (Delivered At Place). Ved opphenting eller når kjøper har egen fraktavtale er fraktvilkårene FCA (Free Carrier/fritt levert til kjøperens transportør i vårt lager). I øvrige gjelder vanlige fraktvilkår i henhold til NL 09. Pallekostnader, pallekrager og spesialemballasje tilkommer når godset krever ekstra beskyttelse, eller når kunden krever det. Telefonavisering kostnader tilkommer. Er leveringsadressen ubemannet under normal arbeidstid (08.00-1600) ved levering tilkommer det tilbakekjøring og ny utkjøringsavgift. Be om avisering ved usikker bemanning.

Ved levering utenfor fastlandet gjelder egne priser.

Tenk på:

• Vær sikker på at noen er tilstede og kan ta i mot varene
• Gi oss beskjed om det finnes noen restriksjoner eller om det er noe som hindrer leveringen.
• Om det gjelder en stor bestilling kan det være nødvendig med en truck eller lasterampe ved lossing, hvis dette mangler så kan vi ordne bil med løftelem.
• Om det er bestilt med innbæring må dette kunne gjøres uten fare for skade på personer eller eiendom.
• Gods som er lengre enn 2,4 m kan kreve løfteanordning for lossing og kostnad for dette tilkommer.

Levering

Når leveransen går ut fra vårt lager sender vi en leveringsbeskjed til din mailadresse. I leveringsbeskjeden finner dere et sendingsnummer og en link til vår transportør sin nettside, der kan du enkelt følge din leveranse.
Vår levering varierer fra størrelsen på varene (volum og vekt). Vi forbeholder oss retten til å velge det som passer din bestilling best.

Levering til privatkunder

Når du har fått melding om at varene er klare for levering, ta kontakt med transportøren for å avtale leveringstidspunkt.

Fraktkostnad

Minstefrakten (om ikke vareverdien overstiger grensen for fri frakt): 275,-

Leveringsforsinkelser

Når du legger en bestilling så står beregnet leveringstid fra lageret på din bekreftelse. Om noen av varene skulle få en lengre leveringstid enn andre på din ordre kan vi i noen tilfeller dellevere din bestilling. Du som kunde betaler da bare en frakt, den som er oppgitt på din bekreftelse.

Transportskader og feillevering

Bedrifter:
Er varene synlig skadet ved levering må dette meldes fra til ColliCares sjåfør og det må noteres på fraktbrevet før du kvitterer på forsendelsen. Du må ta vare på emballasje, adresselapp og eventuell pall til varene for at din reklamasjon skal kunne håndteres riktig.

Om produktene har blitt skadet som skjult skade må dette rapporteres til vår kundeservice inne 5 dager etter at varene er mottatt. For å kunne håndtere reklamasjonen trenger vi bilde på skaden og emballasjen. Etter godkjent reklamasjon kommer vi kostnadsfritt til å erstatte varene inkludert fri frakt.

Privatperson:
Er en vare skadet ber vi deg snarest kontakte vår kundeservice. For å melde inn skadeesak til ColliCare  må vi ha denne informasjonen innen 5 dager.
Er det synlige skader på emballasjen er det viktig at du melder ifra dette til ColliCares sjåfør før du kvitterer på forsendelsen. For at vi skal kunne håndtere din reklamasjon riktig så trenger vi at du sparer på emballasje, adresselapp og pallen til varene. Vi trenger også et bilde på skaden.
Etter at dette er mottatt og godkjent reklamasjon kommer vi til å sende ut en ny varer kostnadsfritt.

Force Majeure

Cowab er ikke ansvarlig for skade eller forsinkelser som følge av juridisk lovfesting, statlig inngrep, mobilisering, krig, valutaendringer, system feil og restriksjoner på leveringer fra leverandør, streik, lockout, boikott, blokader eller liknende omstendigheter som hindrer Cowab sin levering av varer som avtalt, uten at det medfører unormalt høye kostnader.

Tilleggstjenster

Telefonavisering

Trenger du å vite mere nøyaktig når din varer kommer f.eks. for å være sikker på at det er noen til stede for å ta i mot varene, kan du bestille avisering. Tjenesten koster 100 kr.

Montering

Trenger du montering av varene dine, har Cowab kontakt med montører rundt om i landet, som kan hjelpe der med monteringen. Kontakt kundeservice for informasjon på priser og bestilling.

Innbæring

Alla leveringer fra Cowab er standardleveringer som innebærer av varene leveres på gateplan. Trenger du hjelp til å få varene inn kan du kjøpe denne tilleggstjenesten. Kontakt vår kundeservice for priser og bestilling.

Angrerett/Åpent kjøp i 30 dager

Som kunde hos Cowab har du 30 dager på deg å angre ditt kjøp. Meld ifra til oss innen 30 dager etter at varene har kommet.

Angreretten gjelder ikke alle varene:

• Matter som er bestilt på mål.
• Spesialprodukter, som farge eller produkter som ikke er i vårt ordinære sortiment.

Som kunde har du rett til å åpne emballasjen og undersøke varene. For å kunne angre ditt kjøp må varene være i uforandret stand. Skulle varen være skadet forbeholder vi oss retten til å gjøre et verditap på opp til 100%
Tenk på at alle tilbehør, instruksjonsbøker etc. Må finnes med i returen tilbake til oss.
Om du har tenkt til å gjøre en større bestilling må du bestille en prøve for at angreretten skal gjelde. Vennligst kontakt vår kundeservice for hva som gjelder ved en større bestilling og angrerett.
Når du angrer ditt kjøp er det du som kunde som står for leveringskostnaden tilbake til oss.

Tilbakebetaling

Ved tilbakebetaling/kreditering så skjer dette til den kontoen betalingen kom ifra. Dette skjer normalt innen 14 arbeidsdager fra den dagen vi får varene tilbake fra kunde og returen er godkjent.

Returinformasjon

Hvordan returnerer jeg?

Kontakt vår kundeservice så hjelper de deg med instruksjonene og eventuell fraktseddel.

Når du returnerer en vare så er du ansvarlig om produktene skades under transport tilbake til oss. Vær da sikker på at varene er skikkelig pakket. Original emballasje er å foretrekke om den er uskadd. Varen skal være komplett dvs. Alle tilbehør og manualer må være med tilbake.

Garanti og Reklamasjon

Vårt mål er at du skal kjenne deg trygg når du handler hos oss. Vi tilbyr minst 7 år garanti på alle produkter i vårt sortiment (Gjelder fra og med november 2021). I vårt sortiment har vi også varer er produsent tilbyr opp til 30 år garanti. Garantien gjelder funksjonsfeil og produsentfeil som kommer opp under garantitiden. Garantien gjelder iike feil som oppstår ved normalt slitasje eller etter egen endring av produktets funksjon og utseende. Når det gjelder forbruksprodukter som whiteboard, teip, pappemballasje etc følger vi produsentens garanti som oftest er 1 år. Garanti på batterier er 6 måneder.
Tenk på at du som kunde har reklamasjonsrett i 7 år som gjelder produksjonsfeil.
Finner du feil på ditt produkt når det kommer, kontakt oss så fort som mulig. Cowab kommer da til å undersøke varen for å se om det dekkes av garantien, Om det gjør det kommer Cowab til å kostnadsfritt å reparere varen eller å erstatte den med et lignende produkt eller å heve kjøpet.

Definisjon av våre salgsvilkår

Cowab AS ønsker både bedrift og forbrukere velkomne som kunder. Avtaler som inngås med bedrift utgår fra Kjøpsloven, samt ovenstående kjøpsvilkår. I tilfeller der en separat avtale kreves, skrives den i forbindelse med forhandlingen iht. gjeldene prinsipper. Avtaler som inngås med forbrukere utgår fra ovenstående kjøpsvilkår som et komplement til Forbrukerkjøpsloven, samt Angrerettloven som vi er underlagt. Ved eventuelle tvister er vårt mål å alltid komme frem til den beste løsningen på det inntrufne. Ved en eventuell sak som havner i Tvisteretten, følger vi alltid anbefalingen som gis av Tvisteretten.