Kvinnelig kokk på restaurant. Foto

Slik får du bedre ergonomi på restauranten

Å jobbe på restaurant og storkjøkken kan være både stressende og fysisk krevende. Her får du tips om produkter som gjør arbeidsdagen mer ergonomisk og behagelig!

Ubehagelige arbeidsstillinger, tunge løft og stadig stående arbeid gjør restaurantjobben utfordrende. Kokker og kjøkkenpersonell beveger seg mellom benker og ovner, mens servitører løper mellom bord og kjøkken. Faktisk tilbringer nettopp disse yrkesgruppene mest tid på beina av alle!

For å lette arbeidsdagen har noen restauranter valgt å bytte ut tunge tallerkener med lettere alternativer. Nedenfor har vi plukket ut noen produkter som bidrar til bedre ergonomi og gjør hverdagen både tryggere og mer effektiv.

| Les også: Den store tralleguiden »

Bordvogn fra Cowab
Serveringsvogn fra cowab
Serveringsvogn fra cowab

Møbeltransportør, stolvogn og bordvogn

Når det skal ryddes og du skal flytte tunge bord og stoler, er møbeltransportører, stolvogner og bordvogner praktiske.

Ved å bruke traller kan du raskt og enkelt rulle bord og stoler dit de trengs, samtidig som du sparer kroppen for tunge løft. Bord flyttes og slås ofte sammen for å tilpasses ulike gruppestørrelser, så det er viktig å jobbe ergonomisk når du håndterer dem.

svart sadelstol fra Cowab
Avlastningsmatte fra Cowab

Sekketralle

Tunge løft er ikke uvanlig ved vareleveranser. Avhengig av hvordan varene leveres til restauranten, finnes det ulike hjelpemidler som letter arbeidet og gjør at du slipper ellers tungt arbeid. Leveres varene på paller, er en jekketralle suveren fordi du enkelt og greit kan løfte og flytte varene med liten innsats. 

Dersom varene leveres i kartonger, poser eller brett kan du for eksempel bruke plattformvogn eller sekketralle. Har du begrenset med lagringsplass, kan en sammenleggbar sekketralle være et godt alternativ.

Har du terskler eller andre hindringer når varene skal kjøres inn i restauranten, kan en praktisk praktisk terskelbro gjøre jobben mye enklere og tryggere.

Hos oss finner du en mengde produkter som forbedrer ergonomien til din restaurant! Ikke nøl med å kontakte oss dersom du har spørsmål – vi er tilgjengelige på telefon, e-post og chat.

Vanlige spørsmål og svar

  • Ved å bruke ergonomiske hjelpemidler som bordvogner, møbeltransportører og avlastningsmatter kan du redusere fysisk belastning. Disse verktøyene gjør det lettere å flytte tunge gjenstander og gir støtte til føtter og ben, noe som reduserer risikoen for belastningsskader.
  • Sadelstoler og ståstoler gir en ergonomisk sittestilling som reduserer belastningen på rygg og hofter. De lar ansatte variere arbeidsstillingen, noe som kan bidra til å forebygge muskel- og skjelettplager.
  • Bruk hjelpemidler som jekketralle, plattformvogn eller sekketralle for å flytte tunge varer. Dette reduserer risikoen for belastningsskader og gjør det lettere å håndtere leveranser, spesielt i områder med begrenset plass.
  • Velg utstyr som er lett å håndtere, ergonomisk utformet og tilpasset arbeidsoppgavene. For eksempel kan serveringsvogner med justerbar høyde og lette tallerkener bidra til å redusere fysisk belastning på ansatte.

Få våre beste tips rett i innboksen

Få nye bloggartikler med tips til hvordan du kan effektivisere bedriften din og mye mer. Du er samtidig først ute med tilgang til aktuelle tilbud og nyheter.
Vennligst vent...
Det er helt gratis å være påmeldt, og du kan når som helst avslutte abonnementet ved å klikke på avmeldingslinken i nyhetsbrevet.