Guide: Finn riktig stroppebånd & verktøy for din bedrift

Pakking & stropping


Riktig valg av stroppebånd og utstyr sparer både tid og penger. Her får du tipsene som hjelper deg med å finne riktig løsning for deg!

Når vi stropper paller eller andre varer er målet at at varene skal komme frem i like god stand som da de forlot lageret. Under håndtering og transport utsettes lasten for påkjenninger både horisontalt og vertikalt, god stropping og pakking er derfor essensielt for at godset skal komme trygt frem.

Fordelene med optimal stropping

Unngå reklamasjoner

Når varene kommer frem til kunden skadet, vil kunden måtte bruke tid på å ta kontakt med dere - og dere må bruke tid på håndtere skadesaken. Ved å redusere antallet reklamasjoner får dere også ned tiden som brukes på oppfølging av klagesakene.

Reduser transport- og varekostnader

Kostnadene ved ødelagte paller og varer kan bli store, i tillegg til at det medfører ekstrakostnader til transport av erstatningsvarer og håndtering av ødelagt gods. Det er derfor stort potensiale for å redusere bedriftens kostnader dersom man får ned antallet transportskader. 

Bedre ergonomi

Med gode løsninger for stropping og pakking reduseres faren for ulykker og dermed personskade. I tillegg jobber man mer ergonomisk, noe som gjør at man har mindre sjanse for å få slitasjeskader på grunn av feilbelastninger.  

Bygg en sterkere og bedre merkevare

Det er lett å tenke på de umiddelbare kostnadene når det gjelder transportskader og ødelagte varer. Det man kanskje glemmer er at dersom man greier å levere hele og fine varer igjen og igjen, blir man en pålitelig og trygg leverandør for kunden. Trygg transport er en undervurdert del av å gjøre kunden fornøyd, og å bygge en sterk merkevare.

| Les også: Vi avslører hvilke arbeidsbenker proffene velger »

Som du ser er det bare fordeler og mye tid og penger å spare, så la oss ta for oss ulike pakkebånd og verktøy og finn hvilken som er riktig for deg. 

Velg riktig stroppebånd - for lite, medium eller stort pakkevolum

Godsets vekt og hvor ofte du stropper er avgjørende for valg av stroppebånd. I tillegg har de ulike båndene litt forskjellige egenskaper som kan være verdt å ta med seg. 

WG-bånd - for deg som ikke stropper så mye 

WG-bånd er laget av polyestertråder som veves sammen til et svært fleksibelt og sterkt bånd som kan brukes til det aller meste. Dette båndet er snillere mot varene enn andre bånd, og kan brukes til både lett og middels tungt gods.

 WG-bånd kan med fordel også brukes for runde gjenstander, som for eksempel rør. WG-bånd forsegles ved hjelp av metallspenner / metalllåser og strammes til ved hjelp av et manuelt strekkapparat. Dette er et bånd som passer perfekt for mindre lagre eller om man stropper opp til 3-4 ganger per dag. 

 • Mykt stroppebånd av polyesterfiber
 • Fleksibelt og enkelt å jobbe med
 • For paller, sikring og bunting
 • Til lett og middels tungt gods
 • Forsegles manuelt med spenner
 • Høy bruddstyrke
WG-band fra Cowab

PP-bånd - når du stropper lett gods oftere 

PP-bånd er et prisgunstig alternativ for lettere gods. Dette båndet passer perfekt om du for eksempel forsegler esker og kartonger, bunter aviser eller stropper lette paller. 

En annen fordel med PP-bånd er at du både kan forsegle det manuelt (ved hjelp av plastspenner eller metallplomber), eller maskinelt ved hjelp av varmesveising eller friksjonssveising. Sveiseverktøyene er dyrere enn de manuelle strammeverktøyene i innkjøp, men til gjengjeld behøver du ikke spenner eller plomber, og det går langt raskere å forsegle båndet. 

Du kan også bruke PP-bånd med hel- eller halvautomatiske stroppemasiner, noe som sparer deg for ytterligere tid under stroppingen og pakkingen.

 • Av polypropen
 • Det rimeligste båndet
 • Passer til blaa esker og lette paller
 • Kan forsegles manuelt med plastspenner/metallplomber
 • Kan forsegles maskinelt
 • Middels bruddstyrke
PP-band fra Cowab

PET-bånd - når du stropper middels til tungt gods ofte

PET-bånd er et sterkt bånd som er velegnet til mellomtungt og tungt gods. Det er for eksempel populært blant annen til håndtering av materialer som på sagbruk og liknende. For svært mange vil PET kunne erstatte stålbånd, og PET-bånd er langt rimeligere enn stålbånd.

Dette båndet kan både plomberes manuelt, friksjonssveises eller benyttes i automatiske stroppemaskiner. Hvilken løsning du velger kommer an på hvor mye dere stropper i løpet av en dag, ved store volum er det svært mye tid å spare på å velge maskinell eller automatisk forsegling. 

 • Bånd av polyester
 • Stor bruddstyrke
 • For tungt/mellomtungt gods
 • Passer til stropping av paller og annet gods
 • Kan forsegles manuelt med plomber
 • Kan forsegles maskinelt
 • Kan gjenvinnes
PET-band fra Cowab

Når du ønsker en enda mer effektiv løsning for stropping & pakking

To menn på et lager pakker varer

Det er utrolig mye tid å spare med noen enkle grep: For eksempel kan dere kombinere rullebaner med stroppemaskiner for å få en optimal arbeidsflyt. Vi har allerede et bredt sortiment innen stropping og pakking, men har du behov for enda mer kan vi skaffe det meste - og hjelpe deg med å finne en løsning som passer perfekt for deres bedrift. 

For en stroppeprat ta kontakt med oss på mail, telefon eller chat - vi gleder oss til å høre fra deg! 

| Les også: Den komplette guiden: Slik planlegger du et nytt lager »

Få våre beste tips rett i innboksen

Få nye bloggartikler med tips til hvordan du kan effektivisere bedriften din og mye mer. Du er samtidig først ute med tilgang til aktuelle tilbud og nyheter.
Vennligst vent...
Det er helt gratis å være påmeldt, og du kan når som helst avslutte abonnementet ved å klikke på avmeldingslinken i nyhetsbrevet.