Med disse trallene kan du alene gjøre jobben til 3 personer


Uansett hvor sterk du er er det vanskelig eller nesten umulig å bære store møbler og gjenstander alene - og det er i tillegg en svært lite ergonomisk måte å jobbe på. 

En jobb som fort vil kreve 3-4 stykker vil kunne gjøres av bare en person om du har riktig tralle for jobben. Heldigvis er de fleste transportvognene og trallene relativt rimelige i innkjøp, og du sparer både arbeidskraft, tid og helse ved å bruke slike traller i så stor utstrekning som mulig.

Dette må du tenke på før du kjøper tralle

Hvor tunge er gjenstandene du skal flytte?

Traller kommer med ulik kapasitet, typisk et sted mellom 100 og 700 kg.

Det betyr at for vanlige møbler og liknende vil de fleste trallene ha god nok kapasitet.

Skal du flytte store og tunge maskiner for eksempel er det lurt å sjekke maksimal belastning på de ulike trallene du vurderer.

Sekketraller

Hvor store er tingene du skal håndtere?

Skal du flytte små gjenstander kan ulike hyllevogner og bordvogner være praktiske, da du får plass til flere ting på en og samme flate. Sekketraller er et populært valg for flytting av alt fra esker og kasser til hvitevarer og møbler. For litt større eller tyngre gjenstander er plattformvogner et godt valg, de har som regel høy lastekapasitet og kommer med og uten gavler. 

For de aller største gjenstandene må du kanskje bruke flere transportvogner eller dollyer, men dette er for svært tunge maskiner og gods som veier flere tusen kilo.

| Les også: Når nettbutikken vokser – slik effektiviserer du »

Hvor skal du flytte møblene eller gjenstandene?

Det er lurt å tenke over ruten du typisk vil ta for å frakte noe fra A til B. Er det for eksempel veldig smalt vil det påvirke hvilken vogn eller tralle du kan bruke. For å redusere faren for ulykker er det uansett viktig å flytte unna hindringer der det er mulig.

Om du må flytte gjenstander opp eller ned mellom etasjer og bruk av heis ikke er et alternativ vil en trappetralle i mange fall være svært nyttig.

Spesialtraller for møbler

I tillegg til overnevnte vogner og traller finnes det egne spesiallagde traller utformet for transport av møbler. 

Stolvogner eller stoltraller brukes for oppbevaring og transport av stoler, og på samme måte finnes det egne bordvogner eller bordtranportører som lar deg oppbevare og frakte mange sammenleggbare bord på en gang.

En tralle som kan brukes til mange ulike typer møbler er den såkalte MultiTrolley, denne er svært ergonomisk og festes direkte på møbelet du skal flytte. Du trenger derfor ikke løfte, noe som skåner både rygg, armer og ben. 

Stoltralle
Møbeltransportør

Møbeltransportører i to deler lar deg feste delene til det du skal flytte uavhengig av hverandre, noe som kan være svært praktisk spesielt ved tunge gjenstander som stålskap og liknende. Disse kommer med stropping for ytterligere sikring av godset, slik at du trygt kan flytte selv svært tunge ting.

| Les også: Smarte hjelpemidler for de tunge løftene »

Vi anbefaler å bruke en tralle til jobben selv om du relativt enkelt kan løfte og bære gjenstandene dit de skal. Belastningsskader utvikles som regel over tid og uten at man merker det, så gode løftevaner er viktig å lære seg tidlig. 

Få våre beste tips rett i innboksen

Få nye bloggartikler med tips til hvordan du kan effektivisere bedriften din og mye mer. Du er samtidig først ute med tilgang til aktuelle tilbud og nyheter.
Det er helt gratis å være påmeldt, og du kan når som helst avslutte abonnementet ved å klikke på avmeldingslinken i nyhetsbrevet.