
6 smarte ting du kan bruke en fatvarmer til
En fatvarmer har flere bruksområder enn du kanskje tror, og kan spare bedriften for både tid og penger. Her får du smarte tips til hvordan du kan bruke den mest mulig effektivt!
Hva er en fatvarmer?
En fatvarmer brukes til å opprettholde temperaturen eller varme opp temperatursensitive materialer i et fat eller en tønne. Den kalles noen ganger også for tønnevarmer eller båndvarmer.
Fatvarmeren festes enkelt rundt fatet, og med termostaten stiller du inn ønsket temperatur. På den måten unngår du at innholdet fryser, samtidig som du holder riktig viskositet, altså hvor tyktflytende væsken er.
En fatvarmer er svært lett å bruke, og du kan koble den til på sekunder, enten det er snakk om et stålfat eller plastfat.
| Les også: Få bedre ergonomi på lageret med 5 enkle tips »

Derfor trenger du en fatvarmer
1. Smelting og forvarming
Noen ganger trenger du å smelte eller varme opp et materiale før bruk, og da er en fatvarmer genial. Du slipper å ha væsken eller materialet over i en annen beholder først, men kan varme det opp direkte i fatet.
Dette kan være nyttig for eksempel innen næringsmiddelindustrien, som når du trenger å forvarme honning. Et annet eksempel er oppvarming av såpeolje til såpeproduksjon. Fatvarmeren lar deg sakte og kontrollert varme opp produktet uten å risikere at kvaliteten blir forringet.
2. Holde temperaturen
Eksempler på slike stoffer er epoksy, harpiks, isoleringsskum og andre kjemikalier. Hvis epoksy for eksempel blir for kald, vil den ikke kunne reagere med andre kjemikalier senere.
3. Kan brukes både utendørs og innendørs
4. Aktivering av kjemiske reaksjoner
5. Regulere viskositet
Når væsker og stoffer blir kalde, kan de bli så tyktflytende at de er vanskelige å helle, håndtere og bruke. Med en fatvarmer får du en jevnere og mer flytende konsistens, og sparer både tid og frustrasjon. I tillegg reduserer du svinn, fordi det blir mye enklere å tømme fatet helt. Typiske eksempler er vaselin, lanolin, oljer, fettstoffer og smør.
Noen stoffer er dessuten svært følsomme for temperatur. Blir de for varme eller for kalde, kan det være vanskelig å få tilbake riktig viskositet, og i verste fall kan hele produktet bli ødelagt.
6. Dekontaminering
Konklusjon
Det finnes flere typer fatvarmere på markedet, tilpasset ulike bruksområder og temperaturbehov. Våre fatvarmere er produsert i Danmark i svært høy kvalitet. Det viktigste er å velge en fatvarmer beregnet for profesjonell bruk. Da kan du være trygg på at innholdet i fatene holder riktig temperatur, samtidig som du får en pålitelig løsning som varer lenge.
Er du usikker på hvilken modell som passer best? Ta gjerne kontakt med oss – vi hjelper deg å finne den optimale fatvarmeren for ditt behov.
| Les også: Derfor overlever ikke norske bedrifter »