Flytt tunge ting ergonomisk og enkelt med en sekketralle


Noen ideer er så gode at selv tiår eller hundrevis av år senere bruker vi den samme oppfinnelsen. Det kan være en binders, en ostehøvel eller - en sekketralle. Sekketrallene ble oppfunnet på 1700-tallet da behovet for å flytte store sekker med krydder og annet på båthavnene oppstod. Ved å bruke en tralle kunne gutter helt ned i 11-års alder flytte varer like effektivt som voksne menn. 

En sekketralle er en L-formet tralle med to hjul og et lite lasteplan for transport av en rekke ulike varer og gods. Den er en selvskreven samarbeidspartner på butikk, lager, i produksjon & verksted samt ved flytting. 

Transporttrallen har to håndtak øverst og drives med håndkraft. Sekketrallen gjør at du på egenhånd kan greie å flytte svært tung last, maks belastning for en sekketralle for profesjonell bruk er gjerne 150-250 kilo. Har man behov for mer kan man skaffe en ekstra kraftig sekketralle som kan ta opp mot 500 kg! 

| Les også: Er du i faresonen for å få belastningsskader? Dette er risikofaktorene »

Sekketrallens mange fordeler


Når vi i dag fremdeles bruker et hjelpemiddel som ble utviklet for 300 år siden er det ingen tvil om hvor bra den har fungert til sitt formål. I tillegg er sekketraller billige, iallefall når man tenker på fordelene de har. 

En sekketralle: 

  • Lar deg jobbe mye raskere, og gjør at en person alene kan gjøre oppgaver man ellers måtte vært flere for å utføre
  • Reduserer faren for ulykker da godset er trygt plassert på lasteplanet
  • Lar deg jobbe mye mer ergonomisk og reduserer slitasjeskader på kroppen som følge av tung og uheldig belastning

Ulike typer sekketraller

Enten man bruker sekketrallen som lagertralle, til flytting av esker under en flytteprosess, til å flytte vedsekker eller varer med - det finnes en sekketralle for alle. 

Sammenleggbar sekketralle: Har du lite plass eller bare trenger en enkel og lett tralle eller pakkevogn kan en sammenleggbar tralle være et supert alternativ. Ta den frem når du trenger den, og klapp den raskt og enkelt sammen igjen når du er ferdig. 

Trappetralle: Trenger du å frakte varer opp og ned trapper? En trappetralle er som navnet sier en sekketralle spesielt beregnet på å forsere trapper. En standard sekketralle har ett hjul på hver side, mens en trappetralle har tre hjul på hver side for smidigere transport opp og ned trapper.

Gasstralle: For å gjøre det enklere å flytte gassflasker er det utviklet en egen type vogn for disse. Lasteplanet er spesielt beregnet for gassflaskene,  i tillegg til at de sikres med enten kjetting eller at selve gassflaskevognen har ekstra høye sider. 

Dersom du ofte trenger å dra sekketrallen over terskler, inn på biler og lastebiler eller liknende kan et annet fint hjelpemiddel være en lasterampe eller terskelbro. En slik oppkjøringsrampe gjør det enda enklere å få en sekketralle med tungt gods på plass, og den kan selvsagt også stues bort når den ikke er i bruk.


| Les også: Gjør lageret klar for høysesongen - og håndter økt volum »

Få våre beste tips rett i innboksen

Få nye bloggartikler med tips til hvordan du kan effektivisere bedriften din og mye mer. Du er samtidig først ute med tilgang til aktuelle tilbud og nyheter.
Det er helt gratis å være påmeldt, og du kan når som helst avslutte abonnementet ved å klikke på avmeldingslinken i nyhetsbrevet.