5 ting du bør tenke på når du skal kjøpe tippcontainer

En tippcontainer eller avfallscontainer er en svært praktisk container av stål for håndtering av avfall, materialer og kildesortering. Den finnes i mange størrelser, utførelser og til og med farger, og derfor har vi satt sammen denne guiden for å gjøre det enklere for deg å velge riktig tippcontainer til ditt bruk.

1. Kartlegg behov og bruk

Enten du skal bruke containeren som søppelcontainer eller til materialoppbevaring, er det en del punkter det er lurt å tenke over før du går til anskaffelse av en. Det viktigste er selvsagt å vurdere hva du skal bruke containeren til, men også om behovet ditt kanskje vil endre seg på lengre sikt. 

Våre behov for materialer og utstyr endrer seg gjerne over tid, i takt med nye produksjonsteknikker, endret etterspørsel, nyskaping og nytt regelverk. Vurder derfor ikke bare hva du vil trenge i dag, men gjerne også om 5 år fra nå.

På den måten vil du kunne gjøre anskaffelser i dag som vil gjøre nytten i mange år fremover, noe som er bra for både miljøet og økonomien. 

| Les også: Derfor kan rustfritt stål ruste »

2. Finn riktig størrelse på tippcontaineren

At størrelsen på containeren er riktig er ofte viktigere enn du tror. Ikke bare må den være tilpasset sitt bruk, den skal også kunne håndteres i lokalet eller området, og med tilgjengelige løftehjelpemidler. 

Har du en ekstern samarbeidspartner som håndterer avfallshåndteringen for deg bør du også passe på at containeren oppfyller deres regler og forutsetninger. 

Tenk over at søppelcontainerne må kunne romme avfall eller materialer nok til minst et arbeidsskift, slik at arbeidsflyten blir så effektiv som mulig. Ekstra tømminger av containeren kan bli dyre avbrudd, som også kan forstyrre og begrense driften for øvrig. 

Tippcontaineren må heller ikke være for stor, da tar den opp dyrebar plass og går kanskje ikke gjennom døråpninger og andre trange passasjer. Du bør altså gjøre en omtrentlig beregning av mengden materiale som skal oppbevares over en viss tid, og legge på ca 20% ekstra volum for å møte endring i kapasitetsbehovet. 

Vi opplever at folk oftere velger for liten container enn for stor.
Kjetil, Cowab
Liten tippcontainer 150 liter Cowab

I Cowab opplever vi at folk oftere velger for liten container enn for stor. Dette er  rett og slett fordi det vanskelig å se for seg nøyaktig hvor mye for eksempel 600 liter er i mengde. 

Vår minste container er på 150 liter, og selv om 150 liter høres mye ut kan du se på bildet her at dette er en veldig liten container som egner seg for små mengder avfall, spon, flis og lignende. Har du lite plass men behov for å kildesortere kan du for eksempel bruke flere 150-liters søppelcontainere i ulike farger.

Vi tilbyr tippcontainere helt opp til 3000 liter, men vår mest populære størrelse er 600 liter - en anvendelig container med mange bruksområder.

Tippcontainer Cowab

3. Velg type tippcontainer

Selv om de fleste velger den tradisjonelle avfallscontaineren kan det være verdt å vite om at det også finnes andre typer som kan være mer egnet for ditt bruk. 


Tradisjonell tippcontainer

Den mest populære containeren har høye vegger hvor veggen på fremsiden er svært skrå. Denne avfallscontaineren har et svært bredt bruksområde for mange bransjer for både oppbevaring, avfallshåndtering og kildesortering. 

Disse tippcontainerne kan utstyres med lokk, hvilket er å foretrekke om containeren skal oppbevares utendørs eller inneholder materialer som avgir mye støv eller lukt. 

De fleste tradisjonelle tippcontainerne er utstyrt med automatisk tømmingsfunksjon. Tipp- og tømmingsmekanismen aktiveres når containerfronten treffer en større container eller lignende slik at trykkplaten foran presses inn. Konstruksjonen gir økt sikkerhet siden containeren ikke kan gli av truckgaflene, og når trykkplaten går ut igjen går også tippcontaineren tilbake til utgangsposisjonen.

For det beste resultatet er det fordelaktig om containeren er full når den tømmes. Den er forøvrig også utstyrt med et håndtak for manuell tipping om det er behov for det.

Lav tippcontainer

En lavbygd tippcontainer har lavere vegger og kan med fordel brukes der containeren skal stå plassert under eller direkte ved utkastet fra en maskin for eksempel. Den passer også godt til håndtering av ekstra tungt gods som ikke kan løftes høyere. 

Den lave konstruksjonen gjør at du får god innsyn til innholdet, og skuffen tømmes med en motvektstruck. Utstyrer du containeren med ben / distanseklosser kan du også tømme den med støttebenstruck og stabler.

| Les også: 7 strategier for bedre lønnsomhet på lageret »

Bunntømmende container

En bunntømmende søppelcontainer har like høye vegger på alle sidene og tømmes ved at bunnen på skuffen åpnes. Tømming skal skje ved hjelp av motvektstruck, støttebenstruck eller traktor med gafler, men den kan fint flyttes med vanlig truck. 

En bunntømmende tippcontainer er spesielt praktisk hvis behovet for containere er varierende, da disse kan stables på hverandre for å spare plass. 

Bunntømmende container Cowab

Tippcontainer med hjul

De fleste avfallscontainere kan utstyres med hjul, slik at de kan rulles og flyttes kortere avstander som for eksempel ved bytte av tippskuff.

 

4. Fargevalg for din tippcontainer

Den mest populære fargen for avfallscontainere er blå, og derfor har vi sørget for å lagerføre disse slik at vi kan tilby svært kort leveringstid på dem. Dersom du har behov for flere avfallscontainere, kan det derimot være fornuftig å vurdere å kjøpe dem i ulike farger. Dette vil gjøre kildesortering og annen sortering langt enklere, og selv om du kanskje ikke har dette behovet i dag kan det oppstå i fremtiden. 

Hos Cowab tilbyr vi søppelcontainere i blå, grå, brun,  grønn, gul, hvit, orange, rød og svart slik at det skal være enkelt for deg å lage et effektiv system for håndtering av materialer og avfall.

Fargevalg for din tippcontainer Cowab

5. Holdbarhet & vedlikehold av tippcontainer

Vanligvis er tippskuffene produsert av lakkert stål. De tåler de fleste materialer og passer allsidig bruk, og kan enkelt males om ved større riper og lignende for å motvirke rustangrep. 

Dersom tippcontaineren skal brukes i mer krevende miljøer med for eksempel salter og kjemikalier anbefaler vi en tippcontainer av rustfritt stål.


Vi håper denne guiden har vært til hjelp for å finne ut hvilken tippcontainer som passer for deg, men skulle du ha behov for mer veiledning er du alltid velkommen til å kontakte våre erfarne kundeservicemedarbeidere. 

| Les også: Kaster du bort tiden? Slik får du effektive møter »

Få våre beste tips rett i innboksen

Få nye bloggartikler med tips til hvordan du kan effektivisere bedriften din og mye mer. Du er samtidig først ute med tilgang til aktuelle tilbud og nyheter.
Det er helt gratis å være påmeldt, og du kan når som helst avslutte abonnementet ved å klikke på avmeldingslinken i nyhetsbrevet.