Uunværlige hjelpemidler på verkstedet


Et verksted kan være så mangt, alt fra en hall hvor man reparerer maskiner og kjøretøy til et rom hvor det bygges komponenter og finelektronikk.

Felles for alle er likevel at med gode hjelpemidler og et velorganisert verksted får man jobben gjort raskere, mer ergonomisk og reduserer faren for skader på både personer og utstyr. Vi har derfor laget en oversikt over noen av våre populære og uunværlige hjelpemidler til verkstedet, til inspirasjon for deg som ønsker en mer effektiv og tryggere arbeidsplass.

 

Oppbevaring og organisering av verktøy

Leter du ofte etter verktøyet du trenger? Det finnes mange praktiske oppbevaringsløsninger og verktøyoppheng som lar deg skreddersy verkstedet ditt. Tenk over hvordan du arbeider og hvilket utstyr og verktøy du ofte bruker, og plasser det så lett tilgjengelig som mulig. 

Flytter du deg mye rundt i verkstedet eller du reiser ut på oppdrag finnes det også mobile løsninger som verktøykasse på hjul og verktøyvogn. 

| Les også: Derfor kan rustfritt stål ruste »

Jobb bedre med ergonomiske hjelpemidler

God ergonomi er ekstra viktig for deg som gjør repetitative bevegelser på jobb, løfter tungt, står mye eller ofte jobber i ubekvemme arbeidsstillinger. Å jobbe på lag med kroppen sin reduserer ubehag og smerter så vel som risikoen for slitasjeskader. 

Mange blir overrasket over hvor stor forskjell det gjør å stå på en avlastende matte, jobbe i riktig arbeidshøyde eller trille utstyr og gjenstander på vogn heller enn å bære dem. Som en ekstra bonus er sjansen mindre for ulykker og skader når man tar i bruk riktige hjelpemidler!

Verktøy som får jobben gjort

Profesjonelt og passende verktøy er essensielt for både produksjon og reparasjon, og man kan velge å håndplukke enkeltprodukter eller gå for verktøysett. 

Når du har verktøy som passer perfekt til oppgaven går jobben mye raskere, og sparer deg for mye frustrasjon. Trykkluftdrevet verktøy brukes sammen med en kompressor og gir deg mange muligheter. Eksempler er muttertrekker, renblåsingspistol, malingssprøyte, og vaskesprøyte for å nevne noen. 

En slitesterk arbeidsbenk tilpasset deg

Arbeidsbenken er selvskreven på ethvert verksted, og velger du riktig benk til ditt bruk vil du ha glede av den i mange år. 

Tenk over at bordplaten skal tåle vekten og utformingen av gjenstandene du jobber med. Kanskje trenger du et arbeidsbord av stål, herdet plate eller eik, eller kanskje et arbeidsbord av laminat som er ekstra lett å rengjøre passer bedre.

Er det viktig å dempe støy kan du velge en lyddempende arbeidsbenk med vinyltopp, eller en arbeidsbenk med beskyttelsesmatte av gummi for eksempel. Det er også mulig å få tak i gummimatter i metervare slik at du kan tilpasse matten til arbeidsbordet ditt. 

En arbeidsbenk kan fås med mange supre oppbevaringsløsninger som skuffer, skap, hyller og tavler til å henge verktøy på.

| Les også: Slik får du en mer ergonomisk arbeidsstilling ved arbeidsbenken »

Smarte hjelpemidler for rengjøring og avfallshåndering

Et rent og ryddig verksted er svært viktig både for trivselen, helsen og for å unngå ulykker. Håndterer du brannfarlig avfall eller kjemikalier må dette oppbevares i sikre skap eller beholdere, og søl og spill bør tas hånd om så raskt som mulig. Sørg derfor for å ha passende avfallsbeholdere tilgjengelig og spillabsorbenter om arbeidet krever det.

En høytrykksspyler kan være gull verdt når det gjelder grundig og rask rengjøring, mens en feiemaskin fungerer godt på gulv og gårdsplasser hvor det er mye støv og grus. En praktisk vaskevogn på hjul lar deg ha vaskebøtte og mopp enkelt tilgjengelig når uhellet er ute, og er selvsagt også nyttig for annen generell rengjøring. Tørkepapir er hygienisk og supert på verksteder, og et veggstativ eller gulvstativ for tørkerull er et populært valg. 

Med få oppgradering og utstyr som ikke koster skjorta kan man likevel oppnå store forbedringer - og en mye triveligere arbeidsplass! 

Få våre beste tips rett i innboksen

Få nye bloggartikler med tips til hvordan du kan effektivisere bedriften din og mye mer. Du er samtidig først ute med tilgang til aktuelle tilbud og nyheter.
Det er helt gratis å være påmeldt, og du kan når som helst avslutte abonnementet ved å klikke på avmeldingslinken i nyhetsbrevet.