Slik innreder du et rom som kan brukes til (nesten) alt


Liten plass eller behov for et rom som kan løse flere ulike oppgaver? Slik innreder du et rom som kan brukes til (nesten) alt! Enten bedriften har vokst eller behovene har endret seg, kan man oppleve at plassen man har tilgjengelig ikke strekker til. Ofte vil det være mulig å utnytte lokalet man allerede har bedre, i noen tilfeller må man kanskje på flyttefot.

Når et rom eller et lokale må dekke flere formål er det smart først å besvare noen spørsmål før man setter igang og innreder. Det kan vise seg at det ER mulig å bruke verkstedet som kurslokale, få inn midlertidige skrivepulter eller arbeidsbord på kontoret, eller få inn ekstra funksjonalitet som møterom på svært liten plass. Les videre for å se hvordan!

Hvilke oppgaver skal utføres i rommet?

Hvordan man jobber best er avhengig av oppgavene man utfører, både i forhold til sikkerhet, støyreduksjon, behov for arbeidsflater, utstyr og oppbevaring. Tenk igjennom og lag en oversikt over hva rommet skal brukes til, før du begynner å tenke innredning.

| Les også: Effektiv oppbevaring - oppdag plass du ikke visste du hadde! »

Er det noen av funksjonene rommet skal fylle som ikke er daglige?

Eksempler på dette er om man holder kurs eller annen opplæring, møter eller sammenkomster av og til, det er varierende hvor mange som jobber i lokalet til enhver tid og liknende. Hvor det er snakk om sjeldnere eller midlertidige behov, kan klappstoler og sammenleggbare bord gjøre nytten oftere enn man tror for både møter, bespisning og eventer.

Hvem og hvor mange skal jobbe i lokalet?

Dersom det er mange ulike mennesker som skal benytte den samme plassen, kan det være fornuftig med høydejusterbare arbeidsbord og stoler. Vurdér å skape ulike arbeidssoner avhengig av oppgaver. En skjermvegg på hjul er en smart innredningsdetalj til det fleksible arbeidsrommet, noen av dem har dobbelt funksjon som oppslagstavle. Demping av støy er viktig både for å ta vare på hørselen, trivselen og evnen til å konsentrere seg om oppgavene sine.


5 Innredningstips som sparer plass og lar deg bruke det samme rommet til flere oppgaver:

1. Benytt veggplassen:

Veggene er ofte store, ubenyttede flater. Heng opp alt fra oppbevaringshyller til kleskroker og verktøytavler. Ikke bare sparer du plass, men letter også rengjøringen! Sammenleggbare stiger eller en kick-step (en krakk med hjul som har mange bruksområder) gjør at du kan lagre i høyden og likevel ha tilgang til det du trenger.

2. På med hjulene:

Møbler på hjul gjør det lett å ominnrede etter behov. Eksempler på dette er trillebord som kan brukes som ekstra arbeidsflate, til oppbevaring eller flytting av gjenstander. Også arbeidsbord, skap og hyller er det mulig å få med hjul, noe som gjør det lettere å vaske i tillegg til at man lett kan flytte inventaret dit man trenger det. Ved kurs, møter og eventer kan det være behov for ekstra oppbevaring av klær - det finnes derfor klesstativer med hjul. Når du skal tegne eller forklare kan en whiteboard eller glasstavle på hjul være et praktisk hjelpemiddel, og et alternativ til vegghengte whiteboard.

3. Sammenleggbare møbler:

Sammenleggbare stoler og bord er praktiske for kurs, konferanser, eventer og messer, men har mange andre bruksområder også. De tar minimalt med plass når de ikke er i bruk, og det finnes både stolvogner og bordvogner som lar deg oppbevare og flytte flere stoler og bord raskt og enkelt. En sammenleggbar tralle hjelper deg med de tunge løftene, men visste du at det også finnes sammenleggbare kasser til oppbevaring? Disse klappes enkelt samme når de ikke er i bruk, og passer også godt til transport.

4. Stående eller sittende arbeid? Ja takk, begge deler!

Å variere arbeidsstillingen sin er ikke bare bra for kroppen, noen ganger er det også helt nødvendig på grunn av oppgavene man skal gjøre. Arbeidsstoler på hjul er praktiske å flytte på, og velger du en ryggløs variant som en sadelstol eller taburett kan den enkelt skyves under et bord for å spare plass. Skal du eller kollegaene dine stå og jobbe er det lurt å investere i en absorberende avlastningsmatte. Disse er ofte rimelige i innkjøp, og kan også fås i små størrelser som gjør dem enkle å legge vekk når de ikke brukes.

5. Skap rom for møter:

Noen ganger er det behov for møter, enten det er med kunder, leverandører eller andre i bedriften. Et alternativ er å sette opp midlertidige møtebord ved hjelp av sammenleggbare konferansebord og klappstoler, men et annet smart tips er å innrede lokalet med et stort hev og senkbart skrivebord.

Dette kan benyttes som skrivepult av 2-3 personer, som møtebord og kan også heves slik at man kan ha stående møter. På denne måten kan man utnytte plassen maksimalt uten å presse inn ekstra møbler.

Få våre beste tips rett i innboksen

Få nye bloggartikler med tips til hvordan du kan effektivisere bedriften din og mye mer. Du er samtidig først ute med tilgang til aktuelle tilbud og nyheter.
Det er helt gratis å være påmeldt, og du kan når som helst avslutte abonnementet ved å klikke på avmeldingslinken i nyhetsbrevet.