Behov for billige kontormøbler? Hold kostnadene nede med våre tips!


Du vil ha et representativt kontor som er hyggelig og jobbe i. Et kontor som er funksjonelt og får jobben gjort. Og - det må koste så lite som mulig. Her kommer våre beste tips til hvordan du holder kostnadene nede!

Før du kjøper nye kontormøbler, tenk igjennom hvordan dere jobber. Hvilke oppgaver er det som må løses? Må dere håndtere og arkivere mye papirer, foregår jobben hovedsaklig via PC - eller brukes kontorplassen bare noen timer i uken til regnskap og liknende?

Velg 2-i-1 møbler - møbler som fyller flere funksjoner

Kan du bruke den samme kontorinnredningen til flere ting er det mye å spare! Her kommer noen eksempler:

  • Et stort skrivebord kan fungere som møtebord i tillegg til at det kan være arbeidsplass for 2-3 personer avhengig av størrelse. Velger du et elektrisk hev og senk skrivebord kan bordet også brukes som stående møtebord.
  • En oppslagstavle på hjul fungerer både som oppslagstavle og en flyttbar romavdeler. Den er også ypperlig til bruk på messer og utstillinger.
  • En magnetisk whiteboard er en rimelig måte å få whiteboard og oppslagstavle i ett. Du fester beskjeder, rapporter og materiell med magneter på tavlen, og den kan selvfølgelig også brukes som en tradisjonell whiteboard.
  • Sammenleggbare konferansebord og klappstoler kan brukes både til midlertidige ekstra arbeidsplasser, møtebord, kurs og eventer og til servering og kantine.
Skärmvägg och anslagstavla

Spar penger med rimelige kontormøbler

Billig kontorstol som gjør jobbenKontorstoler kommer i mange prisklasser, og både komfort, funksjoner og slitestyrke påvirker prisen. Om du ikke tilbringer mer enn 1-2 timer om dagen ved kontorpulten kan du komme adskillig billigere unna enn om du trenger en stol som må tåle å bli brukt døgnet rundt (for eksempel ved vakttjeneste). 

Legg derfor merke til hvor mange timer per dag stolen er beregnet brukt når du velger, samt vurder om du trenger armlener, nakkestøtte samt funksjoner som synkronjynge eller om du kan greie deg med noe enklere.

| Føler du deg overveldet på jobb? Prøv disse triksene »

Slik sparer du penger på skrivebord: Et elektrisk hev- og senkbart skrivebord er ideelt hvor man jobber mye ved kontorpulten, eller der hvor flere bruker samme bord, samt at det som nevnt lengre opp kan brukes som stående møtebord. 

Det er derimot ikke de rimeligste skrivebordene, og man kan få kvalitetsskrivebord til langt lavere pris om man kan unnvære hev/senk. Små skrivebord tar liten plass, er lette å flytte og du kan få dem svært billig. Til og med større skrivebord med hjørne finner du til hyggelige priser når du kan klare deg uten elektrisk heving og senking, og disse er idelle om du trenger plass til mer enn laptop og notatblokk. 

Skrivbord

Oppbevaring du har råd til


Bokhyller er noe av det rimeligste du kan velge når det gjelder oppbevaring på kontoret. En løsning mange dog ikke tenker på er å bruke lagerreoler på kontor - noe som gir et tøffere uttrykk. Disse kan også bygges ut til ønsket lengde til en svært god pris, og da de ofte er produsert av metall er de meget holdbare. 

En skuffeseksjon får plass under pulten og er både rimelig og praktisk - du har lett tilgang til det du trenger, og det finnes til og med skuffeseksjoner med egen skuff for hengemapper slik at du har et miniarkiv rett ved kontorplassen din.

Spiseromsmøbler på budsjett: Det kan kanskje være fristende å spise ved skrivebordet, men det er hverken hygienisk eller gir deg den mentale pausen fra jobben du trenger. I tillegg er det ganske usosialt! Heldigvis er det ingen kostbar affære å lage en spisekrok, kantinestoler og bord er ofte rimerligere enn du tror. Kjøper du ferdige pakker med bord og stoler er det enda mer å spare. 

Helst skal spiserommet være et eget rom, men er ikke det mulig så må spiseplassen i følge Arbeidstilsynet uansett være adskilt og skjermet fra kunder, pasienter, elever også videre. Som nevnt tidligere kan oppslagstavler på hjul også fungere som romdelere, og det finnes egne skjermvegger uten hjul som lar deg skape et rom i rommet og samtidig reduserer støy.

Velg møbler og utstyr som tåler hard bruk for redusert slitasje

Spesielt oppstartsbedrifter som forsøker å spare penger kjøper ofte møbler beregnet på hjemmebruk. Disse tåler ikke like mye som møbler produsert for bedrifter, og vil bli slitte mye raskere - noe som gjør at du får merkostnader ved å bytte dem ut (i tillegg ser de ikke fine ut lenge).
Lunchrumsmöbler

Ofte får du møbler beregnet for profesjonell bruk til nesten like god pris - men som er svært mye mer slitesterke. Det er godt for både lommebok og miljø å velge kontormøbler og innredning som holder i mange år. 

For å ta vare gulvet kan du plassere et stolunderlag under kontorstolene. Disse er svært rimelige og reduserer både støy, slitasje og merker på gulvene. 

Tenk over materialene i produktene du kjøper, laminat for eksempel er mer slitesterkt enn finér, og er svært enkelt å rengjøre. 

Få våre beste tips rett i innboksen

Få nye bloggartikler med tips til hvordan du kan effektivisere bedriften din og mye mer. Du er samtidig først ute med tilgang til aktuelle tilbud og nyheter.
Det er helt gratis å være påmeldt, og du kan når som helst avslutte abonnementet ved å klikke på avmeldingslinken i nyhetsbrevet.