Hva står IBC for og hva bruker du en IBC-container til?


IBC-container er et kjedelig navn på en utrolig allsidig beholder som mange har fått øynene opp for. IBC står for Intermediate Bulk Container, og den er typisk en beholder av plast med rette kanter beskyttet av et stålbur og plassert på pall av tre, plast eller stål. 

Fordelen med denne utformingen er at tanken enkelt kan stables og transporteres, og du kan flytte den med jekketralle eller truck. Dette gjør at beholderen kan brukes i svært mange ulike bransjer, og da den rommer flere hundre liter sparer det mye tid å bruke en IBC-container heller enn andre og mindre alternativer.

| Les også: Stor guide - slik velger du din perfekte jekketralle »

Bruksområder for en IBC container

Generelt kan vi si at at man bruker en IBC tank til å oppbevare væsker, pulver, kjemikalier og pastaer. Det er derfor svært mange flytende og semi-faste substanser som kan fylles på en slik tank. De kommer i ulike størrelser, men 1000 liter er nok mest vanlig.

I landbruket brukes disse beholderne både til oppbevaring av drivstoff til landbruksmaskiner såvel som til vanndunker for beitedyr. En IBC beholder kan også brukes til å frakte sprøytemidler og andre kjemikalier.

I matproduksjon kan beholderen brukes til ulike ingredienser, og de benyttes også for produksjon av vin og sprit. 

Også i andre bransjer og spesielt i industrisektoren er IBC-containere mye brukt, til alt fra kjemikalier og råvarer til avfallsstoffer og avløp. 

I tillegg til sin allsidighet er disse beholderne prisgunstige, de kan gjenbrukes og er enkle å oppbevare når de ikke er i bruk. I industrien vil man gjerne plassere dem på oppsamlingskar laget for IBC-containere for å samle opp søl under tapping og bruk.

IBC-beholderen har en åpning på toppen med lokk for påfyll, og en tappekran nederst på en av sidene for tapping. 

| Les også: Er du i faresonen for å få belastningsskader? Dette er risikofaktorene »

Få våre beste tips rett i innboksen

Få nye bloggartikler med tips til hvordan du kan effektivisere bedriften din og mye mer. Du er samtidig først ute med tilgang til aktuelle tilbud og nyheter.
Det er helt gratis å være påmeldt, og du kan når som helst avslutte abonnementet ved å klikke på avmeldingslinken i nyhetsbrevet.