Fisk- og næringsmidler

Rustfrie produkter med næringsmiddel- og fiskeindustrien i fokus

Cowabs sortiment for fiske- og næringsmiddelindustrien tilbyr robuste løsninger for de daglige utfordringene. Med produkter som rustfrie arbeidsbord, vekter, næringsmiddelsgodkjente kasser og rustfrie løftebord kan vi optimere arbeidsflyten din! Utstyret vårt er designet for å møte de tøffe og krevende forholdene samtidig som det sikrer effektivitet og hygiene i alle ledd i produksjonsprosessen.

Riktig produkt til riktig bruk

Uansett hvilket arbeid du skal gjøre, er det viktig at du har tilgang til en stabil arbeidsflate. Jobber du i sjømatnæringen eller med annen matproduksjon er det også viktig at arbeidsflaten og verktøyene du bruker er enkle å rengjøre. De skal også bidra til effektive og raske arbeidsprosesser for å garantere kvaliteten på mat, drikke eller fisk.

Vi kan hjelpe deg med å skape en god og ikke minst effektiv arbeidsflyt. Produktene du velger skal også tåle de tøffe påkjenningene som disse arbeidsmiljøene er forbundet med – og slike produkter finner du hos oss! Produktene du velger skal bidra til en effektiv og rask arbeidsflyt for å garantere kvaliteten på næringsmidlene. Du kan for eksempel sette opp arbeidsbord og rullebaner i rustfritt stål for å gjøre jobben enklere. Med et rustfritt arbeidsbord og rullebaner  får du både en solid arbeidsflate og en enkel løsning for flytting av kasser, stykkgods og annet.

En nødvendig forutsetning for lagring i matproduksjon og fiskerinæringen er at kassene er næringsmiddelgodkjente. Vi tilbyr et stort utvalg av plastbokser i ulike størrelser. Du finner for eksempel store pallekasser, perforerte kasser og oppbevaringsbokser med lokk. Disse boksene er designet for å tåle både lave og høye temperaturer.

Det er viktig å tenke ergonomi uansett hvor du jobber! Noe så enkelt som en avlastende arbeidsplassmatte kan utgjøre en stor forskjell. Jekketraller og løftebord i rustfritt stål bidrar også til mer ergonomisk arbeid i tøffe, fuktige arbeidsmiljøer.

Robust, rustri gods- og pakkevekt
Rustfri vektrampe
Rustfri tippcontainer
Rustfri tippcontainer

Trenger du spesialproduserte produkter?

Trenger du produkter med spesielle dimensjoner eller materialer? Det er ikke noe problem, vi fikser det du trenger. Gjennom vårt gode samarbeid med våre leverandører og den solide kunnskapen vi har bygget opp gjennom årene, kan vi skreddersy produkter og løsninger som passer din arbeidsflyt. Har du spørsmål om produktene våre eller du ikke finner det du leter etter, ikke nøl med å kontakte vår kundeservice – de står klare til å hjelpe deg!

Rustfritt

Når du jobber i mat- og fiskeindustrien er det viktig å ha produkter som er både slitesterke og hygieniske. Derfor har vi satt sammen et gedigent sortiment med produkter laget av rustfritt stål i ulike klasser – som alle tåler tøffe, krevende og fuktige miljøer. Noen eksempler på ulike stålklasser som kan forekomme innenfor ulike produktgrupper og som du finner hos oss er:

  • AISI 201/EN 1.4372
  • AISI 304/ EN 1.4301
  • AISI 316/EN 1.4401
  • AISI 441/EN 1.4509

Vi har alt fra rustfrie arbeidsbord og hyller til rustfrie hyller, stroppemaskiner og tippcontainere. Hvis du ikke er sikker på hvilken stålklasse som passer for din virksomhet, kan du kontakte oss for veiledning.

En vanlig misforståelse om rustfritt stål er at det aldri ruster, noe som ikke er 100 % sant. Du kan lese mer om dette i bloggposten vår Derfor kan rustfritt stål ruste.

Rust kan forårsake omfattende skader på kort tid, spesielt hvis stålet utsettes for skiftende vær, saltvannsdamp eller klor. For at dine rustfrie produkter skal vare lenge, er det derfor viktig å vedlikeholde og rengjøre dem. Her får du tips om hvordan du får utstyret ditt til å vare lenger og hvordan du rengjør rustfritt stål. 

Ofte spurte spørsmål

Svar: Denne klassifiseringen brukes på materialer og produkter som oppfyller EUs krav til håndtering og produksjon av mat. Hos Cowab finner du næringsmiddelgodkjente bokser og kasser og også praktiske mathyller.

Svar: Å stå lenge er belastende for hjertet og blodsirkulasjonen samt musklene, og fører ofte til belastningsskader på rygg, hofter, ben, knær og føtter. Ved å bruke avlastende arbeidsplassmatter kan du redusere belastningen på kroppen, og med justerbare arbeidsbord blir det lettere å variere arbeidsstillingen.

Svar: Prosessen som hindrer rustfritt stål i å ruste kalles passivering. Kromet i stålet reagerer med oksygenet i luften og danner et beskyttende oksidlag på ståloverflaten. Oksydlaget hindrer oksygen og vann i å nå overflaten av stålet og forårsake korrosjon. Det er viktig å unngå riper og eksponering av aggressive kjemikalier for å opprettholde egenskapene til det rustfrie stålet.

kranvekt

Har du sett vår nye kranvekt?

Den er det perfekte valget når du skal veie noe tungt, og med den medfølgende fjernkontrollen kan du enkelt styre vektens funksjoner fra en avstand på opp til 20 meter.

Glem ikke rengjøringen

Å rydde og å rengjøre på arbeidsplassen skal være enkelt og skal i tillegg helst gå raskt – dette er spesielt viktig i virksomheter som håndterer næringsmidler. Vi har derfor satt sammen et sortiment av rengjøringsutstyr som inkluderer produkter fra Kärcher som kraftige høytrykkspylere og varmtvannsvaskere, kombivaskere, desinfeksjonsmaskiner og mye mer!

Meld deg på her!

Meld deg på nyhetsbrevet og få 10% rabatt på ditt første kjøp. Her blir du den første til å få tilbud, produktguider og tips om hvordan du kan effektivisere og sikre oppbevaring, løft og transport for bedriften din.
Vennligst vent...
Det er helt gratis å abonnere, og du kan når som helst melde deg av ved å klikke på en lenke i nyhetsbrevet. Ved å melde deg på nyhetsbrevet bekrefter du at du aksepterer våre retningslinjer for personvern.